Aquapick 19. Gün İftar Menüsü

Aquapick 19. Gün İftar Menüsü

Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası

Malzemeler:

  • 1 kase doğranmış ıspanak (incecik doğranmış) 
  • 2 adet havuç 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 6 su bardağı sıcak su 
  • Tuz 

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 adet yumurta 
  • 2 yemek kaşığı un 

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 

Hazırlanışı:

  1. Soğanlarınızı ince ince doğrayınız.
  2. Doğradığınız soğanları, zeytinyağı eklediğiniz tavada rengi pembeleşene kadar kavurunuz.
  3. Havuçlarınızı soyup rendeleyiniz.
  4. Soğanlarınızın rengi değişince üzerine rendelemiş olduğunuz havuçları ilave ederek karıştırınız.
  5. Havuçlar yumuşayana kadar pişiriniz. Bu sırada sarımsağınızı rendeleyiniz.
  6. Sarımsakları yumuşayan havuçların üzerine dökünüz ve birkaç kez karıştırınız. Ardından olabildiğince ince doğramış olduğunuz ıspanakları ekleyip tüm malzemeleri güzelce karıştırınız.
  7. İyice karıştırdıktan sonra pişmekte olan sebzelerin üzerine, 4 su bardağı su ilave ediniz. Bu şekilde 5 dk kapağı kapalı şekilde pişiriniz.
  8. Çorbanızın terbiyesi için uygun bir karıştırma kabına, yoğurt un ve yumurtayı ekleyiniz. Ardından iyice çırpınız.
  9. Kaynamakta olan çorbanızın suyundan 1-2 kepçe terbiyenize ekleyip karıştırınız. Isıyı dengeledikten sonra terbiyeyi yavaş yavaş kaynayan çorbanıza dökebilirsiniz. Terbiyeyi dökerken çorbanızı karıştırmayı ihmal etmeyiniz.
  10. Çorbanın kıvamını kontrol ediniz. (İsterseniz sıcak su ilave edebilirsiniz.) Devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişiriniz.
  11. Kaynamaya başladığında tuzunu ekleyiniz ve 2-3 dk daha bu şekilde kaynatınız.
  12. Sos tavasında tereyağı ve pul biber yakınız. Çorbanızı servis ederken yağı üzerinde gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.


Soya Soslu ve Sarımsaklı İstiridye Mantarı

Malzemeler:

  • 600 gr. kadar istiridye mantarı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 4 – 5 diş sarımsak
  • Üzeri için kavrulmuş susam

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle mantarlarınızı güzelce yıkayınız. Ardından kurulayınız.
  2. İri olan yaprakların kalın saplarını kesip ayırınız. Kalan yaprakları uzun uzun doğrayınız. (Mantarlarınız küçükse sadece yapraklarını ayırınız.)
  3. Sarımsakları soyup iri iri doğrayınız. Ardından soya sosu ile birlikte bir kaba alınız. Bir süre sarımsaklarınızı soya sosunda bekletiniz.
  4. Bu sırada geniş bir tavaya zeytinyağını alınız. Yağ ısındıktan sonra mantarları ekleyiniz.
  5. Birkaç kez karıştırdıktan sonra soya soslu sarımsağı dökünüz. Yüksek ateşte mantarlar suyunu salıncaya kadar pişiriniz. Tekrar çekmeye başladığında ocağın altını kısınız.
  6. Suyunu çekince, bir çatal yardımıyla kontrol ediniz. Dışı çıtır içi yumuşak olmalıdır. Yeterli gelmezse yaklaşık 1 yemek kaşığı zeytinyağı daha ekleyerek kavurmaya devam ediniz. Sonrasında kavrulmuş susam ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Kıymalı Garnitürlü Milföy Böreği

Malzemeler:

  • 6 adet milföy hamuru

İç harcı için;

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 kavanoz garnitür
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı:

  1. İlk olarak böreğinizin iç harcını hazırlayınız. Bunun için uygun bir tavaya sıvı yağı alarak, kıymayı ekleyin ve rengi dönünceye kadar kavurunuz.
  2. Küçük küçük doğradığınız soğanı, kırmızı biberi ve yeşil biberi ekleyerek kavurunuz.
  3. Daha sonra garnitür, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi ilave edip karıştırınız.
  4. Orta boy, kare fırın kalıbınızın tabanına pişirme kağıdı seriniz. Kenar kısımlarını sıvı yağ ile yağlayınız.
  5. Milföylerinizi, daha sonra harcın üzerini kapatacak şekilde fırın kabının kenarından biraz sarkıtarak diziniz. Uç kısımlarını birleştirerek karşılıklı olarak fırın kabına yerleştiriniz.
  6. Fırın kabının tüm köşeleri için bu işlemi tekrarlayınız.
  7. Milföylerin birleşim yerlerini de elinizle sıkarak yapıştırınız.
  8. Bir çatal yardımıyla milföylerin üzerinde delikler açınız. (Bu işlem milföylerinizin kabarmasını engelleyecektir.)
  9. İç harcınız soğuduktan sonra kalıbınıza dökebilirsiniz. Üzerine hafifçe bastırarak yayınız.
  10. İlk olarak kalıbınızın kısa kenarındaki milföyleri kapatınız. Daha sonra kalan milföyleri karşılıklı olarak birbirinin üzerine gelecek şekilde kapatınız.
  11. Milföylerimizin ek yerlerini elinizle düzelterek yapıştırınız.
  12. Böreğinizin üzerine yumurta sarısını da sürdükten sonra 180°C fırına kontrollü bir şekilde yaklaşık 35-40 dakika pişiriniz.
  13. Üzeri kızaran böreğinizi ilk sıcağı çıktıktan sonra kalıbından çıkartınız. Dilimleyerek servis tabağına alınız.
  14. Dilerseniz üzerine çırpılmış yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Tavuklu Arpa Şehriye Salatası

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Yarım demet dereotu
  • 6 adet kornişon turşu
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • yarım tavuk göğsü
  • 1 adet limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle tavaya zeytinyağını alınız. Sonrasında üzerine şehriyeleri ilave ederek renkleri dönünceye kadar karıştırarak kavurunuz.
  2. Şehriyeleri kavurduktan sonra tuz ve sıcak suyu ilave ederek karıştırınız.
  3. Tencerenin kapağını kapatınız. Ardından şehriyeler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişmeye bırakınız.
  4. Şehriyeler piştikten sonra ocaktan alarak soğumaya bırakınız.
  5. Pişen şehriyelerin üzerine kağıt havlu kapatarak demlenmeye bırakınız.
  6. Dereotunu ince ince kıyınız.
  7. Kornişon turşu ve közlenmiş biberi de küçük küçük doğrayınız.
  8. Haşlanmış tavuk göğsünü didikleyiniz.
  9. Soğuyan arpa şehriyeleri uygun bir karıştırma kabına alınız. Üzerine tavuk göğsü, haşlanmış mısır, kırmızı biber, turşu, dereotu ve limon suyunu ekleyerek güzelce karıştırınız.
  10. Tavuklu arpa şehriye salatanız hazır. Afiyet olsun.


Saray Muhallebisi

Malzemeler:

  • 100 g margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:

  1. Uygun bir tencerede yumurtanın sarısı ve şekeri güzelce çırpınız.
  2. Sütü ilave ederek şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtınız.
  3. Ayrı bir tencerede tereyağı ve unu kavurunuz.
  4. Un kokusu çıkınca ısıttığınız sütü ekleyerek muhallebi kıvamı alana kadar pişiriniz.
  5. Ocaktan aldığınız sıcak muhallebiye 1 paket vanilya ekleyip güzelce karıştırınız. 5-10 dk karıştırarak muhallebinizi soğutunuz.
  6. Uygun bir fırın tepsisi ya da kaselere kalıpları ıslatarak muhallebiyi dökünüz.
  7. Üzerine dövülmüş ceviz gezdirerek 2-3 saat buzdolabında dinlendiriniz. Afiyet olsun.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrılmadan Önce 10 Saniyenizi Ayırır Mısınız?

Aquapick Logo
Gizliliğe Genel Bakış

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, Şirketimiz tarafından, Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verileriniz, iş amaçlarıyla bağlı olarak, aşağıda açıklandığı çerçevede kullanılmak, kaydedilmek, saklanmak, güncellenmek, aktarılmak ve/veya sınıflandırılmak suretiyle işlenecektir.  Bu kapsamda Şirketimiz tarafından başta özel hayatın gizliliği olmak üzere, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verilerin korunması amacıyla düzenlenen Kanun ve Yönetmelikler gereğince Şirketimiz, kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesini önleme, hukuka aykırı olarak erişilmesini önleme ve muhafazasını sağlama amacıyla, uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik tüm teknik ve idari tedbirleri almaktadır.